user_mobilelogo

BGSZC Budai Technikum - Limassol, Ciprus

A Humob Group Kft közreműködésével 2021. augusztus 15. és szeptember 12. között Erasmus KA1 szakképzési mobilitási projekt keretében a Budai Technikum 12 tanulója és 2 kísérőtanára egy hónapot töltött a ciprusi Limassolban. A tanulók a tengerparthoz közeli apartmanhotelban szállták meg, és Limassol belvárosában dolgoztak cégeknél irodai környezetben hétköznaponként. Hétvégén megismerték a várost, és látnivalóit, illetve meglátogatták Ciprus főbb nagyvárosait, mint például Nicosiat, Páfoszt. A csodálatos, meleg időben még tengeri fürdőzésben is részük lehetett. A munkahelyeken kedvesek, segítőkészek voltak a tanulókkal, akik örömmel dolgoztak együtt más ország tanulóival. Az 1 hónapban betekintést nyerhettek egy másik kultúrába, megismerhették Ciprus kevésbé ismert arcát és nevezetességeit, emellett angol nyelvtudásuk és szakmai kompetenciájuk jelentősen fejlődött.

 


BGSZC Budai középiskolája - Barcelona, Spanyolország

 

A Humob Group Kft. sikeres közreműködésével, az Erasmus szakképzési mobilitási projekt keretében a BGSZC Budai középiskolájának 12 tanulója és 2 kísérőtanára egy hónapot töltött Barcelonában 2019. október 13. és november 10. között. A tanulók családoknál szálltak meg, és Barcelona gótikus negyedében dolgoztak spanyol kisvállalkozásoknál (bőrdíszműves, ruhabolt, kávézó) heti 5 napon. A két szabadnapon megismerték a várost, és látnivalóit, illetve meglátogatták a gyönyörű tengerparti kisvárost Sitgest, és a kolostoráról híres Monserratot. A csodálatos, meleg időben még tengeri fürdőzésben is részük lehetett. A munkahelyeken kedvesek, segítőkészek voltak a tanulókkal, akik örömmel dolgoztak a hangulatos, igazi spanyol üzletekben. Az 1 hónapban betekintést nyerhettek egy másik kultúrába, megismerhették Barcelona kevésbé ismert arcát és nevezetességeit, az igazi spanyol virtust, emellett angol nyelvtudásuk és szakmai kompetenciájuk jelentősen fejlődött, hiszen többen előtte még nem dolgoztak.

 


Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Budapesti Tagintézménye - Perugia, Olaszország

 

A Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Budapesti Tagintézménye a Humob Group Kft. sikeres közreműködésével mobilitás programot valósított meg Olaszországban, Perugia városában, melynek során kereskedő szakos diákjai 3 hetes szakmai gyakorlatot teljesítettek olasz kereskedelmi egységekben, valós munkahelyi környezetben, 2019. október 1 - 21. között.  A teljesített szakmai gyakorlatról a résztvevő diákok EUROPASS mobilitási bizonyítványt kaptak.

 


Ciprusi vendégtanulók a Humob Group Kft-nél szakmai gyakorlaton


A „Increasing Students Employability and Enhancing Educators' Teaching Methods with special concern in, inclusion, Active Citizenship, European Dimension and New Technologies” elnevezésű Erasmus+ pályázati konstrukció keretében 2019 tavaszán tíz ciprusi diák két hetes szakmai gyakorlatot töltött a Humob Group Kft-nél. A 10. évfolyamos szakközépiskolás diákok számítógép szerelő és bútorkésztő szakmákban szereztek gyakorlati tapasztalatot.


A gyakorlati ismeretek elmélyítése mellett természetesen sor került kulturális tevékenységekre, kirándulásra is. Az úti célok között Tihany is szerepelt.


Német vendégtanulók a Humob Group Kft-nél szakmai gyakorlaton

A „Learning for Europe” elnevezésű pályázati konstrukció keretében 2018 őszén öt német diák három hetes szakmai gyakorlatot töltött a Humob Group Kft-nél.  A diákok 17-20 év közötti fiatalok, akik a német partner, a CJD wörthi szervezete révén jutottak el hozzánk. A résztvevők egyfajta második esélyként próbálhatták ki magukat az eladó, a kőműves és a szakács szakmákban.

A gyakorlati ismeretek elmélyítése mellett természetesen sor került kulturális tevékenységekre, kirándulásra és városnézésre is. Az úti célok között a főváros, Budapest és Tihany is szerepeltek. 


Budai Középiskola diákjai Portugáliában

Humob Group Kft. sikeres közreműködésével, a mobilitási pályázat megírásával a Budai Középiskola 12 diákja 4 kísérőtanárral vett részt a külföldi szakmai gyakorlaton Portugáliában. A  “Mobilitási projekt a jobb szakmai kompetenciák megszerzéséért  portugál cégeknél”  című ERASMUS projekt keretében a diákok Braga városában négy hét alatt a szakképzésüknek megfelelő munkahelyeken dolgoztak (kávézó, édességbolt, szuvenírbolt), gyarapították ország- és kulturális ismereteiket.

 

1

 


Öko videó készítő verseny a KZS-ban

Az ECO2 stratégiai partnerség projekt keretében videó készítő versenyt hirdettünk az ÉSZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző iskola és kollégiumában. A beérkezett pályaművek az ökológiai lábnyom témakörét mutatták be. Mind a négy csapat pénzjutalomban részesült. A videók megtekinthetőek az ECO2 projekt weboldalán. www.co2optim.eu

  

 


 

A HuMob Group Kft, vagy röviden HuMob, egy 4 taggal működő kisvállalkozás, mely Inárcson, Pest megyében, Budapest vonzáskörzetében található és Erasmus Plus projektek fogadó és küldő szervezeteként funkcionál. A HuMob a közelmúltban fejlesztette ki főleg az Erasmus Plus KA1 és KA2 programokra összpontosító tevékenységi körét. Fő célkitűzésünk, hogy a részvevőknek lehetőséget biztosítsunk a magyar, és a nemzetközi munkaerőpiacon tapasztalatot szerezni.