user_mobilelogo

Ciprusi vendégtanulók a Humob Group Kft-nél szakmai gyakorlaton


A „Increasing Students Employability and Enhancing Educators' Teaching Methods with special concern in, inclusion, Active Citizenship, European Dimension and New Technologies” elnevezésű Erasmus+ pályázati konstrukció keretében 2019 tavaszán tíz ciprusi diák két hetes szakmai gyakorlatot töltött a Humob Group Kft-nél. A 10. évfolyamos szakközépiskolás diákok számítógép szerelő és bútorkésztő szakmákban szereztek gyakorlati tapasztalatot.


A gyakorlati ismeretek elmélyítése mellett természetesen sor került kulturális tevékenységekre, kirándulásra is. Az úti célok között Tihany is szerepelt.


Német vendégtanulók a Humob Group Kft-nél szakmai gyakorlaton

A „Learning for Europe” elnevezésű pályázati konstrukció keretében 2018 őszén öt német diák három hetes szakmai gyakorlatot töltött a Humob Group Kft-nél.  A diákok 17-20 év közötti fiatalok, akik a német partner, a CJD wörthi szervezete révén jutottak el hozzánk. A résztvevők egyfajta második esélyként próbálhatták ki magukat az eladó, a kőműves és a szakács szakmákban.

A gyakorlati ismeretek elmélyítése mellett természetesen sor került kulturális tevékenységekre, kirándulásra és városnézésre is. Az úti célok között a főváros, Budapest és Tihany is szerepeltek. 


Budai Középiskola diákjai Portugáliában

Humob Group Kft. sikeres közreműködésével, a mobilitási pályázat megírásával a Budai Középiskola 12 diákja 4 kísérőtanárral vett részt a külföldi szakmai gyakorlaton Portugáliában. A  “Mobilitási projekt a jobb szakmai kompetenciák megszerzéséért  portugál cégeknél”  című ERASMUS projekt keretében a diákok Braga városában négy hét alatt a szakképzésüknek megfelelő munkahelyeken dolgoztak (kávézó, édességbolt, szuvenírbolt), gyarapították ország- és kulturális ismereteiket.

 

1

 


Öko videó készítő verseny a KZS-ban

Az ECO2 stratégiai partnerség projekt keretében videó készítő versenyt hirdettünk az ÉSZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző iskola és kollégiumában. A beérkezett pályaművek az ökológiai lábnyom témakörét mutatták be. Mind a négy csapat pénzjutalomban részesült. A videók megtekinthetőek az ECO2 projekt weboldalán. www.co2optim.eu

  

 


 

A HuMob Group Kft, vagy röviden HuMob, egy 4 taggal működő kisvállalkozás, mely Inárcson, Pest megyében, Budapest vonzáskörzetében található és Erasmus Plus projektek fogadó és küldő szervezeteként funkcionál. A HuMob a közelmúltban fejlesztette ki főleg az Erasmus Plus KA1 és KA2 programokra összpontosító tevékenységi körét. Fő célkitűzésünk, hogy a részvevőknek lehetőséget biztosítsunk a magyar, és a nemzetközi munkaerőpiacon tapasztalatot szerezni.